EGR Kleppenreinigen

Herkent u het volgende? Storingen, lampjes, brandstof verbruik, motor vermogen, Dpf filter reinigen. Wij lossen dit meestal op met een verbluffend resultaat!

Het complete brandstof-/inlaatluchtsysteem wordt effectief gereinigd:

 • Inlaatspruitstuk
 • Inlaatkanalen in de kop
 • Kleppen en klepstelen
 • EGR systeem
 • DPF filter
 • Uitlaatsysteem/uitlaat turbohuis, storingen, motorlampje

Kenmerken en Voordelen van kleppenreinigen

Vaak voorkomende merken zijn Bmw, Land Rover, Range Rover, Peugeot, Mercedes, Porsche, Audi, LandRover Range Rover Sport, Land Rover Disco Discovey 3 en 4, Ford, Volkswagen, Audi, Jaguar.

Dit door hun vooruitstrevende techniek, eisen milieu, en soms slechte brandstof.

Reinigt het EGR-circuit (uitlaatgassencircuit) grondig en verwijdert hierbij hardnekkige koolstofafzettingen, waardoor het niet langer nodig is om het circuit te demonteren en onderdelen te vervangen. Elimineert problemen die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van biodiesel en vocht in de brandstof.
Een eenvoudig uit te voeren procedure met opmerkelijke resultaten.

Bas van Slooten voor Landrover en Rangerover

Waarom de Snap-on / MotorVac Dieselsysteem reiniger gebruiken?

EGR-systemen kunnen verstopt raken met koolafzettingen, die op hun beurt weer invloed hebben op het brandstofverbruik en de prestaties van een dieselvoertuig.
Het Snap-On Inlaat/EGR Dieselsysteem Reinigingsapparaat maakt gebruikt van de krachtige MotorVac® DieselTune® Inlaat/EGR systeemreiniger. Voor de meeste toepassingen wordt eerst de kant van de uitlaat gereinigd en daarna de kant van de inlaat. Deze reiniger laat de koolafzetting laag voor laagl verdwijnen en elimineert zo problemen die veelal geassocieerd worden met elektrisch aangesloten EGR’s.

Preventief onderhoud van de EGR klep + inlaat kanalen voor slechts €99,- per EGR klep

Om dure reparaties te voorkomen adviseren wij om elke 40.000 km een complete diesel EGR onderhoudsbeurt te doen in 3 stappen:
1. Brandstofinjectorreiniger wordt voor de inlaat/EGR reiniging toegevoegd aan de brandstof tank zodat deze al zijn werk kan doen tijdens de inlaat/EGR reiniging.
2. Inlaat/EGR diesel systeemreiniging 3. Bij de eerst volgende keer dat er getankt wordt, wordt de Multifunctionele brandstoftoevoeging toegevoegd.

Brandstof / EGR Injectorreiniger ( €29,-Euro )

 • De Snap-on / MotorVac® DieselTune® Brandstofinjectorreiniger is speciaal ontworpen om diesel- en/of biodieselmotoren vakkundig te reinigen.
 • Verwijdert rubber, lak en koolafzettingen uit onderdelen van het brandstofsysteem zoals de injectoren en de verbrandingskamer.
 • Verhoogt het Cetaan getalmet 3 punten.

Omschrijving van het Snap-on / MotorVac® DieselTune® Brandstofinjectorreiniger

Snap-on / MotorVac® DieselTune® Brandstofinjectorreiniger zorgt voor een aanzienlijk lagere uitstoot en verbetert de prestaties van de motor in minder dan twee uur tijdens normale werking. Eenvoudigweg toevoegen aan de dieselbrandstof om de behandeling te starten. Daarna één maal per maand preventief toevoegen voor een blijvende top prestatie van uw dieselmotor.

MotorVac® DieselTune® Inlaat /EGR systeemreiniger ( €29,- ) Kenmerken en Voordelen

 • Verwijdert koolsafzettingen uit EGR klep, EGR koeler en inlaatsysteem van dieselmotoren.
 • Brengt de originele motorademhaling weer terug.
 • Reinigt het DPF en vermindert het aantal regeneratie cycli.
 • Verlaagt de uitstoot en zorgt er voor dat er vlotter geschakeld kan worden.
 • Verbetert de prestaties en bespaart op het brandstofverbruik

Omschrijving van het EGR-Systeem

In het EGR-systeem van een dieselmotor stapelen zich vaak koolafzettingen op. Deze afzettingen hebben een negatieve invloed op de prestaties van de motor.
De MotorVacDieselTune® Inlaat/EGR systeemreiniger verwijdert deze afzettingen, herstelt het brandstofverbruik en de prestaties van een motor. De reiniger wordt gebruikt voor de EGR met behulp van een speciale adapto,r tijdens een Diesel EGR-reinigingssbeurt.

MotorVacDieselTune® Inlaat/EGR systeemreiniger, is een reiniger op waterbasis. Deze lost de koolstofafzetting laag voor laag op en voert deze als vloeistof af, er is dus geen gevaar dat er harde stukjes kool in de verbrandings kamer en uitlaatsysteem terecht komen. De MotorVacDieselTune® Inlaat/EGR systeemreiniger wordt als schuim onder hoge druk zo dicht mogelijk voor de EGR klep gespoten. Door het als schuim in te spuiten kan het beter inwerken op de koolafzetting en elimineert de mogelijkheid tot waterslag.

De multifunctionele brandstofbehandeling van MotorVac® DieselTune® zal de prestaties van dieselmotoren aanzienlijk verbeteren. Door vocht en bacteriën te verwijderen uit de dieselbrandstof, wordt corrosie voorkomen. Omdat het de atomisering verbetert, verlaagt de Multifunctionele Brandstoftoevoeging van MotorVac® DieselTune® het brandstofverbruik en zorgt voor een lagere uitstoot. Het verwijdert aanwezige rubber-, lak- en koolstofafzettingen in het brandstofsysteem en houdt roetfilters schoon.

Ik wil u er op wijzen dat dit een preventieve procedure betreft en geen reparatie betreft.

Onze prijzen zijn ex btw, (evt)uitlezen, extra toevoegingen en handelingen maar incl. de arbeid!!

Hotline Bas van Slooten 0654-738722 voor de juiste diagnose !

EGR Kleppen reiniging

Voor de reiniging

EGR Kleppen reinigen

Tijdens het reinigen

EGR Kleppen

Tijdens het reinigen

EGR Kleppenreiniging

Het resultaat